Richard2

Salzburg, Minhen, Strazburg

Salzburg u znaku Mocarta, prepun turista iz Azije, ostaje za nama… Idemo u Minhen. Vozi nas Andreas i tamo nas čeka Lina, koja je već ugostila 4 couchsurfer-a, ali ima još dva slobodna mesta na podu. Tu su Roman i Oksana. Oni su 4 dana ranije krenuli iz Ukrajine, tokom dana stopiraju, uveče obilaze grad i ujutro nastavljaju dalje. Njihova krajnja destinacija je Amsterdam.

Lina2

Dolazi jutro i vreme je da svako krene na svoju stranu. Pred nama je, ispostaviće se, najuzbudljiviji stoperski dan do sad! U ruci nam je papir sa natpisom Stuttgart/Strasbourg.

Richard zaustavlja auto i pomaze nam da ubacimo rančeve u gepek. Nekada je stopirao, sada vozi stopere, plovi, planinari, putuje  i već 5 puta je krstario motociklom kroz Indiju. Bio je u Čacku. Dva sata zabave sa Richardom ne vredi prepričavati, to ćete videti u filmu.

Richard2

Izlazimo na benzinskoj stanici i pokušavamo da nađemo nekog ko ide u pravcu Strazburga… Tu ponovo susrećemo Romana i Oksanu. Neverovatno! Oni su već dogovorili vožnju i samo čekaju da vozač završi kupovinu. Još jednom se rastajemo.

Mislimo da je dan previše kratak za dve sjajne voznje… ali onda dolazi Johan. Ulazimo u kola, on dodaje gas i sve je jasno. Gde god da idemo, brzo cemo stići. Novi Mercedes sa 8 cilindara i 6300 kubika, nešto najbolje sto je Mercedes ikada napravio… Vozimo se 280 km/h, jer su automobili ispred nedovoljno brzi da Johanu raščiste pistu i da poletimo.

johan2

Nemačka je jedina zemlja gde na pojedinim deonicama ne postoje ograničenja za brzinu. Pojedini turisti samo zbog toga dolaze… Johan uživa u našim reakcijama kad iznenada ubrza za preko 100 km/h. Rekao je da ide u pravcu Strazburga, ali sat kasnije uviđamo da nas je tamo i dovezao.

Ako je neko izrežirao ovaj dan, hvala mu. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *